Wij bieden volleybal voor iedereen, jong en oud, op veel verschillende niveaus.

De vereniging

Een herkenbare, gezonde, sportieve en gezellige Oosterhoutse club voor iedereen die liefhebber is van volleybal. Volamie wil volleybal duurzaam aanbieden in Oosterhout op zowel recreatie- als prestatieniveau. Als club zijn we toegankelijk voor iedereen.

Met name voor kinderen ontwikkeling door sport: niet alleen volleybal, maar ook: teamgeest, respect, verantwoordelijkheid & samenwerken.

Onze Historie

Volamie werd in 1976 opgericht.

Respect & Veiligheid

Binnen de vereniging behoren alle leden en bezoekers zowel in het veld als daarbuiten iedereen met respect te behandelen. We creëren een veilig sportklimaat, waarbij elk lid zich thuis en veilig voelt.

Openheid & Toegankelijkheid

De vereniging moet toegankelijk zijn voor een brede groep mensen uit Oosterhout en omstreken. We zijn een transparante volleybalvereniging.

Boeien & (Ver)binden

We streven er naar om een grote mate van verbondenheid te creëren tussen leden en betrokkenen, zodat er een wij-gevoel ontstaat. Dit door samen te werken en alle wedstrijden zoveel mogelijk op één centrale locatie te organiseren.

Samenwerken

Samen werken om de vereniging draaiende te houden en om een mooie en aantrekkelijke plek te bieden voor iedereen die volleybal een warm hart toedraagt. Dit betekent dat elk lid op zijn tijd de handen uit de mouwen moet steken. Ook samenwerking buiten de vereniging ten einde onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en een positieve rol te spelen binnen de Oosterhoutse samenleving.

Veilig sportklimaat

Volamie vindt het belangrijk om een vereniging te zijn waar we een veilig sportklimaat kunnen aanbieden. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat alle leden op een prettige manier bij ons hun sport kunnen uitoefenen. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Om dit veilige sportklimaat te kunnen bieden hebben we gedragsregels opgesteld en een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Daarnaast dient iedere vrijwilliger die werkt met kwetsbare groepen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen.

Verklaring Omtrent Gedrag

Als je als trainer of vrijwilliger bij Volamie aan de slag gaat, dien je een VOG aan te vragen.  Het bestuur neemt hiervoor contact met je op. De aanvraag van een VOG is gratis.

Vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon kun je inschakelen bij het signaleren of vragen over ongewenst gedrag. Seksuele intimidatie, pestgedrag of elk ander gedrag dat sociale, psychische en/of fysieke schade toebrengt of dat als ongepast, hinderlijk, kwetsend of bedreigend ervaren mag worden.

Gedragsregels

Om het veilig sportklimaat te kunnen bieden hebben we gedragsregels opgesteld voor de spelers, ouders en trainers.

Door je te houden aan deze gedragsregels help je mee aan veilig sportklimaat en geeft je het goede voorbeeld.